Blog

Relaxed teksten schrijven door Tekstbureau Glasheldere Taal

Hoe ik (uiteindelijk) freelance tekstschrijver werd

Door Lina Wijma | 21 maart 2020 | 0 reacties

Inmiddels werk ik alweer wat jaartjes als freelance tekstschrijver. Naar volle tevredenheid mag ik wel stellen. Of ik dat altijd al wilde worden, tekstschrijver? Geen idee, als kind had ik natuurlijk geen benul wat een tekstschrijver was, laat staan wat zo iemand deed. Wel zat het schrijven er al van jongs af aan in. Hele schriften schreef ik vol, in een handschrift dat alleen voor mezelf leesbaar was. Later stapte ik over op de typemachine. Inderdaad, we spreken hier nog over de tijd die vooraf ging aan het digitale tijdperk.

(meer…)

Redigeren van teksten

Door Lina Wijma | 24 juli 2019 | 0 reacties

Het laten redigeren van teksten, is dat nou echt nodig? Jazeker zou ik zeggen. Tenminste als je met je teksten een professionele indruk wilt maken. Als het gaat om de teksten voor je website, blogs en andere zakelijke teksten dan is het belangrijk dat deze niet alleen foutloos zijn maar ook dat de boodschap helder overkomt. Door een tekst te laten redigeren wordt deze stap voor stap geperfectioneerd. Het eindresultaat is een foutloze tekst met een goede opbouw en een ijzersterk verhaal. (meer…)

Pakkende webteksten schrijven

Goede webteksten schrijven, hoe doe je dat?

Door Lina Wijma | 05 november 2018 | 0 reacties

Ben je ook een (startende) ondernemer die worstelt met zijn webteksten? Weet dat je niet de enige bent! Het schrijven van goede en pakkende webteksten blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker nu het internetgebruik steeds meer mobiel wordt, moet de taal krachtig en kernachtig zijn. Maar hoe zet je nou in een paar zinnen uiteen waar jouw bedrijf sterk in is? Vaak lijkt dit haast een onmogelijke opgave.  (meer…)

Succesvol zakelijk bloggen

Een succesvolle blog schrijven voor je bedrijf

Door Lina Wijma | 16 april 2018 | 0 reacties

Eerder schreef ik een artikel over de voordelen die bloggen voor je bedrijf met zich meebrengt. Graag laat ik je in dit artikel zien hoe je nu een goede zakelijke blog begint én hoe je het volhoudt om te blijven bloggen. Dit laatste vinden veel bedrijven lastig hoor ik vaak. Want hoe kom je steeds weer aan nieuwe onderwerpen voor je blogs? Op een gegeven moment kun je het gevoel hebben dat je over elk mogelijk onderwerp dat met je bedrijf te maken heeft al geschreven hebt.

(meer…)

Tips redigeren tekst

Tips voor het redigeren van teksten

Door Lina Wijma | 13 februari 2018 | 2 reacties

Het redigeren van teksten valt niet altijd mee. Zeker niet als het om het redigeren van je eigen teksten gaat. Misschien herken je het wel. Bij teksten van anderen haal je vaak moeiteloos de taalfouten eruit. Gaat het om teksten die je zelf hebt geschreven dan blijkt redigeren ineens een stuk moeilijker te zijn.

Blijkbaar staren we ons toch snel blind op iets wat we zelf geschreven hebben. Je kunt oneindig vaak over je eigen taalfoutjes heen lezen en uiteindelijk is het iemand anders die je erop wijst dat er toch nog het een en ander aan je tekst mankeert.

Redigeren houdt ook in dat je kijkt naar zaken als een goede titel, een goede opbouw van het verhaal, zinsconstructies, klopt de interpunctie en wordt de lezer wel op de juiste manier aangesproken. Graag laat ik je in dit artikel zien hoe je stap voor stap je tekst kunt redigeren.

(meer…)

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?

Door Lina Wijma | 08 februari 2018 | 0 reacties

Misschien herken je het wel als ondernemer met een eigen website. Je hebt veel tijd en misschien ook veel geld geïnvesteerd in het (laten) maken van een website voor je bedrijf. Je bent er tijden mee zoet geweest. Je hebt nagedacht over het design, over de foto´s op je website en niet te vergeten de teksten. Misschien heeft het je wel bloed, zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk is je website dan klaar. Je bent tevreden over het eindresultaat. De website gaat vervolgens online en je verwachtingen zijn hooggespannen. Laat die bezoekers nu maar snel komen. Maar dan…

(meer…)

Goede redenen om af en toe je website te vernieuwen!

Door Lina Wijma | 15 augustus 2017 | 0 reacties

Vaak zie je dat wanneer een website eenmaal gereed is er daarna niet zoveel aandacht meer aan wordt besteed. Sommige websites blijven jarenlang vrijwel onveranderd, op een noodzakelijke wijziging hier en daar na. Voor een bedrijf is het echt belangrijk om af en toe de eigen website eens onder de loep te nemen en te kijken of deze hier en daar niet wat verouderd is. En dan gaat het niet alleen om het uiterlijk, maar zeker ook om de informatie.

(meer…)

Stijlvol schrijven bij Tekstbureau Glasheldere Taal

Een tekstschrijver inhuren, waarom zou ik?!

Door Lina Wijma | 27 juni 2017 | 0 reacties

Hoewel deze vraag aan mij vaak niet zo rechtstreeks wordt gesteld –  ik ben natuurlijk zelf een tekstschrijver dus niet geheel objectief – zie ik hem wel vaak voorbijkomen. Gevolgd door allerlei argumenten in de trant van: iedereen kan toch zeker een stukje schrijven, daar ga je toch niet iemand voor inhuren, zonde van het geld!

Jammer vind ik dat, want daarmee wordt toch een beetje gesuggereerd dat een tekstschrijver niks extra’s te bieden heeft. Gek genoeg wordt er tegen mijn functie van administrateur heel anders aan gekeken: de boekhouding moet je als ondernemer vooral uitbesteden, want voor je het weet ga je compleet de mist in met alle gevolgen van dien… Waarom zou je dan niet een tekstschrijver inhuren die goed is in het schrijven van jouw zakelijke teksten?

(meer…)

Bloggen voor je bedrijf, een goed idee?

Door Lina Wijma | 10 juni 2017 | 0 reacties

Veel bedrijven vinden het helemaal niet nodig om te bloggen over hun activiteiten. Ze hebben vaak al een mooie, professionele website en achten dit voldoende voor hun online presentatie en vindbaarheid. Bloggen zien ze als een tijdrovende bezigheid waarmee weinig voordeel te behalen valt. Graag zet ik voor de ondernemers die er zo over denken op een rijtje waarom bloggen wel degelijk iets goeds voor je bedrijf kan doen.

(meer…)

Het belang van content marketing

Door Lina Wijma | 30 maart 2017 | 0 reacties

Tegenwoordig is het, wanneer het gaat om zoekmachineoptimalisatie (= het optimaliseren van een website om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten terecht te komen), steeds belangrijker geworden om je website te voorzien van relevante inhoud (content). Zoekmachines als Google hebben als belangrijkste doel om hun gebruikers te leiden naar een website die zoveel mogelijk overeenkomt met de door hun ingegeven zoekopdracht.

Zoekmachines zijn steeds verder doorontwikkeld in het bepalen van de relevantie van webpagina´s. De tijd dat het voldoende was om je website een paar keer te voorzien van de zoekwoorden waarop je gevonden wilde worden, ligt definitief achter ons. Websites dienen steeds minder uitsluitend als ‘online visitekaartje´, maar worden ingezet om ook daadwerkelijk opdrachten mee binnen te halen.

Om dit te bewerkstelligen zul je bezoekers moeten aantrekken die voor jouw bedrijf relevant zijn: dit zijn de bezoekers waarvan de kans groot is dat ze over zullen gaan tot actie, zoals het bestellen van een dienst, het kopen van een product of het invullen van een offerte-aanvraagformulier.

(meer…)