Blog

artikel schrijven

Een artikel schrijven, hoe doe je dat?

Door Lina Wijma | 12 april 2021 | 0 reacties

Een artikel schrijven, het is niet een klus die door iedereen als fijn en gemakkelijk wordt ervaren. Het bedenken van een onderwerp lukt in de meeste gevallen nog wel. Maar vervolgens vinden veel mensen het lastig om het artikel te schrijven. Want waar moet je beginnen, hoe werk je het verder uit en hoe kan dit op een manier die je niet uren van je tijd gaat kosten? Tijd die je eigenlijk ook helemaal niet hebt, of in ieder geval liever besteedt aan andere dingen.

Met de tips in deze blog leer je hoe je in korte tijd een goed artikel schrijft.

(meer…)

copywriter of tekstschrijver inhuren

Copywriter of tekstschrijver, wat is nu eigenlijk het verschil?

Door Lina Wijma | 27 maart 2021 | 0 reacties

Doorgaans noem ik mijzelf een tekstschrijver en wat minder vaak een copywriter. Als mensen vragen wat voor werk ik doe, vind ik het nou eenmaal fijn om hier een duidelijk antwoord op te kunnen geven. Wat een tekstschrijver doet, daar hebben de meeste mensen wel een beeld bij. (meer…)

waarom goede content belangrijk is

Waarom je regelmatig nieuwe content voor je website nodig hebt

Door Lina Wijma | 15 maart 2021 | 0 reacties

Content, het is een term die je regelmatig hoort als het om websites gaat. Je website regelmatig voorzien van nieuwe content is dan ook ontzettend belangrijk. Wist je dat een regelmatige stroom van kwalitatieve content een positief effect heeft op de vindbaarheid van je website? En dat een goede contentstrategie je kan helpen jouw doelgroep nog beter te bereiken? Dat het een manier kan zijn om concurrerende websites ver achter je te laten? Content is King is een leus die al een tijdje meegaat, maar die nog niets aan kracht heeft ingeboet.

(meer…)

Goede teksten schrijven

Goede zakelijke teksten schrijven doe je met deze 9 handige tips!

Door Lina Wijma | 12 maart 2021 | 0 reacties

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het schrijven van je teksten? Goed schrijven kun je leren! Zeker met de 9 praktische tips uit dit artikel kun je de kwaliteit van je teksten flink verbeteren. Wanneer je weet waar je op moet letten, gaat het schrijven ineens een stuk gemakkelijker. Verder is schrijven vooral een kwestie van veel doen. Hoe vaker je schrijft hoe gemakkelijker het wordt en hoe minder vaak je tegen een leeg scherm aankijkt. En wie weet ga je het schrijven zo leuk vinden dat het verslavend gaat werken!

(meer…)

Laat je teksen verbeteren

Teksten verbeteren

Door Lina Wijma | 03 maart 2021 | 0 reacties

Iedereen heeft af en toe een tekst nodig. Voor particulier of voor zakelijk gebruik. Van schrijven wordt alleen niet iedereen blij. Het is ook iets wat de één nou eenmaal gemakkelijker afgaat dan de andere. Je kunt nog zo´n mooi verhaal in je hoofd hebben, maar er toch niet in slagen om dit op de juiste manier op papier te krijgen. Het kan bijzonder frustrerend zijn wanneer je na veel tijd en inspanning een tekst hebt gemaakt waar je niet (helemaal) tevreden over bent. Zeker wanneer het doel dat je met de tekst voor ogen hebt belangrijk voor je is.

(meer…)

waarom een tekstschrijver voor je website inhuren

5 redenen om een tekstschrijver voor je website in te huren

Door Lina Wijma | 01 maart 2021 | 0 reacties

Overweeg je een tekstschrijver in te schakelen voor het schrijven van de teksten van je website? Waarschijnlijk wel, je bent tenslotte niet voor niets op mijn website terecht gekomen. Maar misschien twijfel je of je wel geld aan een tekstschrijver wilt spenderen. Kun je niet beter besparen op deze kosten door dit klusje zelf op te pakken? Een begrijpelijke afweging.

In deze blog geef ik je 5 redenen waarom je juist wel een tekstschrijver zou moeten inhuren om de teksten voor je website te schrijven.

(meer…)

Relaxed teksten schrijven door Tekstbureau Glasheldere Taal

Hoe ik (uiteindelijk) freelance tekstschrijver werd

Door Lina Wijma | 21 maart 2020 | 0 reacties

Inmiddels werk ik alweer wat jaartjes als freelance tekstschrijver. Naar volle tevredenheid mag ik wel stellen. Of ik dat altijd al wilde worden, tekstschrijver? Geen idee, als kind had ik natuurlijk geen benul wat een tekstschrijver was, laat staan wat zo iemand deed. Wel zat het schrijven er al van jongs af aan in. Hele schriften schreef ik vol, in een handschrift dat alleen voor mezelf leesbaar was. Later stapte ik over op de typemachine. Inderdaad, we spreken hier nog over de tijd die vooraf ging aan het digitale tijdperk.

(meer…)

Redigeren van teksten

Door Lina Wijma | 24 juli 2019 | 0 reacties

Het laten redigeren van teksten, is dat nou echt nodig? Jazeker zou ik zeggen. Tenminste als je met je teksten een professionele indruk wilt maken. Als het gaat om de teksten voor je website, blogs en andere zakelijke teksten dan is het belangrijk dat deze niet alleen foutloos zijn maar ook dat de boodschap helder overkomt. Door een tekst te laten redigeren wordt deze stap voor stap geperfectioneerd. Het eindresultaat is een foutloze tekst met een goede opbouw en een ijzersterk verhaal. (meer…)

Pakkende webteksten schrijven

Goede webteksten schrijven, hoe doe je dat?

Door Lina Wijma | 05 november 2018 | 0 reacties

Ben je ook een (startende) ondernemer die worstelt met zijn webteksten? Weet dat je niet de enige bent! Het schrijven van goede en pakkende webteksten blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker nu het internetgebruik steeds meer mobiel wordt, moet de taal krachtig en kernachtig zijn. Maar hoe zet je nou in een paar zinnen uiteen waar jouw bedrijf sterk in is? Vaak lijkt dit haast een onmogelijke opgave.  (meer…)

Succesvol zakelijk bloggen

Een succesvolle blog schrijven voor je bedrijf

Door Lina Wijma | 16 april 2018 | 0 reacties

Eerder schreef ik een artikel over de voordelen die bloggen voor je bedrijf met zich meebrengt, zie hiervoor https://glashelderetaal.nl/bloggen-voor-je-bedrijf-een-goed-idee/ Graag laat ik je in dit artikel zien hoe je nu een goede zakelijke blog begint én hoe je het volhoudt om te blijven bloggen. Dit laatste vinden veel bedrijven lastig hoor ik vaak. Want hoe kom je steeds weer aan nieuwe onderwerpen voor je blogs? Op een gegeven moment kun je het gevoel hebben dat je over elk mogelijk onderwerp dat met je bedrijf te maken heeft al geschreven hebt.

(meer…)