Mijn Blog

Teksten verbeteren

Iedereen heeft af en toe een tekst nodig. Voor particulier of voor zakelijk gebruik. Van schrijven wordt alleen niet iedereen blij. Het is ook iets

Lees meer »

Teksten verbeteren

Iedereen heeft af en toe een tekst nodig. Voor particulier of voor zakelijk gebruik. Van schrijven wordt alleen niet iedereen blij. Het is ook iets wat de één nou eenmaal gemakkelijker afgaat dan de andere. Je kunt nog zo´n mooi verhaal in je hoofd hebben, maar er toch niet in slagen om dit op de juiste manier op papier te krijgen. Het kan bijzonder frustrerend zijn wanneer je na veel tijd en inspanning een tekst hebt gemaakt waar je niet (helemaal) tevreden over bent. Zeker wanneer het doel dat je

Lees meer »

5 redenen om een tekstschrijver voor je website in te huren

Overweeg je een tekstschrijver in te schakelen voor het schrijven van de teksten van je website? Waarschijnlijk wel, je bent tenslotte niet voor niets op mijn website terecht gekomen. Maar misschien twijfel je of je wel geld aan een tekstschrijver wilt spenderen. Kun je niet beter besparen op deze kosten door dit klusje zelf op te pakken? Een begrijpelijke afweging. In deze blog geef ik je 5 redenen waarom je juist wel een tekstschrijver zou moeten inhuren om de teksten voor je website te schrijven.

Lees meer »

Hoe ik (uiteindelijk) tekstschrijver werd

Inmiddels werk ik alweer wat jaartjes als tekstschrijver. Naar volle tevredenheid mag ik wel zeggen. Of ik dat altijd al wilde worden, tekstschrijver? Geen idee, als kind had ik natuurlijk geen benul wat een tekstschrijver was, laat staan wat zo iemand deed. Wel zat het schrijven er al van jongs af aan in. Hele schriften schreef ik vol, in een handschrift dat alleen voor mezelf leesbaar was. Later stapte ik over op de typemachine. Inderdaad, we spreken hier nog over de tijd die vooraf ging aan het digitale tijdperk.

Lees meer »

Redigeren van teksten

Het laten redigeren van teksten, is dat nou echt nodig? Jazeker zou ik zeggen. Tenminste als je met je teksten een professionele indruk wilt maken. Als het gaat om de teksten voor je website, blogs en andere zakelijke teksten dan is het belangrijk dat deze niet alleen foutloos zijn maar ook dat de boodschap helder overkomt. Door een tekst te laten redigeren wordt deze stap voor stap geperfectioneerd. Het eindresultaat is een foutloze tekst met een goede opbouw en een ijzersterk verhaal.

Lees meer »

Goede webteksten schrijven, hoe doe je dat?

Ben je ook een (startende) ondernemer die worstelt met zijn webteksten? Weet dat je niet de enige bent! Het schrijven van goede en pakkende webteksten blijkt nog niet zo eenvoudig. Zeker nu het internetgebruik steeds meer mobiel wordt, moet de taal krachtig en kernachtig zijn. Maar hoe zet je nou in een paar zinnen uiteen waar jouw bedrijf sterk in is? Vaak lijkt dit haast een onmogelijke opgave. 

Lees meer »

Een succesvolle blog schrijven voor je bedrijf

Eerder schreef ik een artikel over de voordelen die bloggen voor je bedrijf met zich meebrengt, zie hiervoor https://glashelderetaal.nl/bloggen-voor-je-bedrijf-een-goed-idee/ Graag laat ik je in dit artikel zien hoe je nu een goede zakelijke blog begint én hoe je het volhoudt om te blijven bloggen. Dit laatste vinden veel bedrijven lastig hoor ik vaak. Want hoe kom je steeds weer aan nieuwe onderwerpen voor je blogs? Op een gegeven moment kun je het gevoel hebben dat je over elk mogelijk onderwerp dat met je bedrijf te maken heeft al geschreven hebt.

Lees meer »