Content marketing voor zelfstandig ondernemers, uitbesteden of zelf doen?

Picture of Lina Wijma
Content marketing uitbesteden

Table of Contents

Content marketing is een vorm van online marketing waar iedere zelfstandig ondernemer werk van zou moeten maken. Of je nu schoonheidsspecialiste, bloemist of eigenaar van een webwinkel bent. Het is dé manier om op te vallen tussen al die andere bedrijven die min of meer hetzelfde aanbieden als jij. Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker, sterker nog, wanneer je niet voldoende zichtbaar bent, dan wordt het bijzonder lastig om voldoende klanten te krijgen.

Maar ja, die content maken, waar haal je als drukbezette ondernemer de tijd vandaan? En wat nou als je het ook helemaal niet leuk vindt om te doen? Je kunt er tijd voor proberen vrij maken en mogelijk ga je het op termijn nog leuk vinden ook. De andere mogelijkheid is om iemand in te huren voor het maken van je content. Beide mogelijkheden bespreek ik in deze blog. Maar laten we eerst eens kijken wat content marketing nou precies inhoudt.

Wat is content marketing?

Content marketing is een vorm van online marketing die gericht is op het maken en verspreiden van waardevolle content voor potentiële en bestaande klanten. Het heeft tot doel om klanten aan te trekken en aan je te binden. Om dit te bereiken zal de content dus optimaal moeten aansluiten bij je doelgroep. Content maken kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld in de vorm van blogposts, video´s, infographics, social media updates etc.

Content marketing helpt je om je naamsbekendheid te vergroten, potentiële klanten kennis te laten maken met jou en je bedrijf en om meer verkopen te realiseren. Met een goede content marketingstrategie werk je aan een stabiele basis voor je bedrijf. Goede content blijft namelijk voor je werken. Je hoeft het maar één keer te maken terwijl het jaren later nog bezoekers naar je website zal trekken.

Zelf aan de slag gaan met content marketing

Wil je als zelfstandig ondernemer zelf aan de slag gaan met content marketing kies dan voor een vorm van content maken die goed bij je past. Vind je het leuk om te schrijven? Ga dan aan de slag met inspirerende blogs. Neem je liever een video of podcast op? Of vind je het leuk om te posten op social media? Natuurlijk kun je hier ook combinaties in maken. Als tip geef ik je wel mee om niet teveel tegelijk te willen doen. Na verloop van tijd kan dit je gaan opbreken. Het gaat dan misschien teveel als ‘moeten’ voelen en je kan een gebrek aan inspiratie en motivatie ervaren. Steek je tijd en energie dus vooral in het maken van het soort content waar je ook plezier aan beleeft.

Content marketing vraagt om een langdurige aanpak. Af en toe een korte blog schrijven of een keer een video of podcast opnemen zal je (helaas) niet veel opleveren. Je zult regelmatig en gedurende langere tijd content moeten maken om resultaten te behalen.

Content marketing uitbesteden

Je kunt de uitvoer van content marketingactiviteiten ook uitbesteden, bijvoorbeeld aan een tekstschrijver, content creator of virtual assistent. Dit heeft natuurlijk als groot voordeel dat je gebruik kunt maken van de skills van iemand die vanuit zijn professie content maakt. Zo hoef je het wiel zelf niet uit te vinden, bespaar je veel tijd en weet je zeker dat je op regelmatige basis hoogwaardige content op je website krijgt of je social media accounts worden voorzien van aansprekende posts. Het aantal websitebezoekers zal geleidelijk steeds meer gaan groeien en je zult meer volgers en interacties op je social media realiseren.

Je content marketing uitbesteden brengt natuurlijk wel kosten met zich mee. Maar wanneer het aantal nieuwe klanten groeit als gevolg van kwalitatieve en onderscheidende content, dan zullen deze kosten zich zeker in de toekomst terug gaan verdienen.

Wil je ook regelmatig nieuwe content in de vorm van goedgeschreven blogs op je website?

Als tekstschrijver heb ik al heel wat blogs mogen schrijven voor bedrijven in allerlei verschillende branches. Wil je jouw bedrijf dat extra zetje geven in de richting van meer zichtbaarheid en een snellere groei, dan kun je bij mij terecht voor een serie goedgeschreven en goedgelezen blogs. Hierbij kies je zelf hoeveel blogs je per maand af wilt nemen en voor welke periode. De prijs per blog hangt mede af van het aantal blogs per maand en de gewenste lengte van de blogs.

Wil je meer weten over een eventuele samenwerking met mij? Neem dan even contact op dan bespreek ik graag de mogelijkheden met je!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *