Teksten corrigeren en redigeren

Een tekst met allemaal taalfouten komt niet alleen slordig maar ook  onprofessioneel over. Een verhaal kan inhoudelijk nog zo sterk zijn, als de spelling aan alle kanten rammelt, sneuvelt het alsnog. Het wordt simpelweg niet serieus genomen. Zo gaat het ook met teksten op een website. Grote kans dat bezoekers wegklikken wanneer de teksten niet in orde zijn.. Als er al geen aandacht wordt besteed aan goede teksten op de website dan zal het met de dienstverlening zelf ook wel niet zo best gesteld zijn. Het is een conclusie die nou eenmaal al snel wordt getrokken. En dat is zonde, want op die manier kun je als bedrijf echt omzet mislopen.

Laat mij je tekst corrigeren of redigeren

Heb je ook moeite met het opstellen van foutloze zakelijke teksten? Schakel mij in om je teksten te verbeteren. Als professioneel tekstschrijver zie ik meteen waar de fouten zitten en waar het verhaal niet lekker loopt. Afhankelijk van wat jouw tekst nodig heeft, kan ik je tekst corrigeren of redigeren. Wat het verschil tussen beide is, lees je hierna.


Tekst corrigeren

Wil je graag je zelfgeschreven teksten laten nakijken op grammatica-, spellings- en typefouten? Ik lees je tekst grondig door en pas deze aan wanneer er foutjes in zitten. Zo ben je er zeker van dat jouw teksten foutloos zijn. Of het nu gaat om je websiteteksten, blogartikelen, folder- of brochureteksten, zakelijke brief of andere zakelijke teksten.

Tekst redigeren

Tekst redigeren gaat een stapje verder dan tekst corrigeren. Bij het corrigeren van een tekst worden aanwezige taalfouten in de tekst verbeterd. Bij het redigeren wordt er ook naar zaken als opbouw van de tekst, zinsconstructies en leesbaarheid van de tekst gekeken. Het kan dus zijn dat de tekst hier en daar wordt herschreven om te zorgen voor een betere samenhang van het verhaal en goedlopende zinnen. Dit resulteert uiteindelijk in een vakkundige en prettig leesbare tekst, waarbij het oorspronkelijke verhaal dat je wilde vertellen gewoon overeind blijft. 

Wat kost het corrigeren of redigeren van een tekst?

Het corrigeren of redigeren van een tekst is echt maatwerk. Op basis van de lengte en de kwaliteit van de door jou geschreven tekst, kan ik een goede inschatting maken van de benodigde tijd. Na beoordeling van jouw tekst, ontvang je van mij een advies over hoe de tekst verbeterd kan worden, samen met een vrijblijvende prijsopgave. Ga je hiermee akkoord dan ga ik met jouw tekst aan de slag en ontvang je vlot een aangepaste versie in je mailbox. Wil je hier graag meer over weten? Neem dan even contact met me op, dan vertel ik je er graag meer over.