Tekstcorrectie

Tekst aanpassen

Heb je teksten geschreven voor je website, nieuwsbrief of brochure, maar ben je nog niet helemaal tevreden over het eindresultaat? Twijfel je of de teksten wel helemaal foutloos zijn? Zou je graag willen dat iemand nog even door jouw teksten loopt, om ze te controleren en waar nodig aan te passen? Als tekstschrijver help ik jou graag hiermee! Zo kun jij vol zelfvertrouwen je teksten publiceren in de wetenschap dat ze foutloos zijn en ook nog eens prettig leesbaar. 

Afhankelijk van wat jouw tekst nodig heeft, kan ik je tekst corrigeren, redigeren of herschrijven. Hieronder lees je wat het verschil tussen deze drie vormen van tekst aanpassen is. 

Wil je graag weten wat jouw tekst nodig heeft? Neem dan even contact met me op, dan geef ik je graag een vrijblijvend advies!

Tekst laten corrigeren

Tekst corrigeren houdt in dat alle taal-, spel- en typfouten worden gecorrigeerd en de interpunctie (zoals punten, komma´s en aanhalingstekens) op de juiste manier wordt toegepast. Het gaat hierbij om het op woord- en zinsniveau aanpassen van de tekst. Denk hierbij aan foutjes op het gebied van d´s en t´s, verkeerd gespelde woorden en het plaatsen van komma´s. Dit is de meest lichte vorm van een tekst aanpassen, de oorspronkelijke tekst blijft afgezien van de tekstcorrecties gehandhaafd.

Tekst corrigeren

Tekst laten redigeren

Tekst redigeren gaat een stapje verder dan tekst corrigeren. Wanneer ik een tekst redigeer, kijk ik niet alleen naar de foutjes in de tekst. Ik houd ook rekening met de zinsopbouw, de opbouw van de verschillende alinea´s, de leesbaarheid van de tekst, de toon waarmee de lezer wordt aangesproken, of de tekst aansluit bij de beoogde doelgroep etc. Dit betekent dat de tekst wat rigoureuzer wordt veranderd. Natuurlijk blijft de inhoud van jouw tekst gewoon overeind, de tekst zal wel een meer logische opbouw hebben, prettiger leesbaar zijn en meer gericht zijn op de doelgroep.
Tekst redigeren

Tekst laten herschrijven

Het herschrijven van een tekst is de meest ingrijpende vorm van het aanpassen van een tekst. Jouw tekst fungeert inhoudelijk nog steeds als basis, maar wordt wel grondig onderhanden genomen. Er worden delen geschrapt en er komen nieuwe zinnen en alinea´s bij. De oorspronkelijke tekst fungeert enkel nog als ruwe versie, door deze te herschrijven ontstaat er in feite een compleet nieuwe tekst. 

 

Tekst herschrijven

Welke soorten teksten kan ik voor je corrigeren, redigeren of herschrijven?

Je kunt onder meer de volgende soorten teksten door mij laten aanpassen:

Webteksten

Blogs

Nieuwsbrieven

Folders

Brochures

Jaarverslagen

Magazines

Boeken

 

Wat kost het corrigeren, redigeren of herschrijven van een tekst?

Wil je weten wat het gaat kosten als ik met jouw teksten aan de slag ga? Iedere tekst vraagt weer om een andere aanpak. De snelste manier is dan ook om jouw teksten naar mij te mailen. Op basis hiervan kan ik een goede inschatting maken van de kosten voor het aanpassen van jouw teksten.  Je ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende prijsopgaaf. Ga je hiermee akkoord? Dan kan ik op korte termijn jouw teksten aanpassen.

Meer weten? Neem dan even contact op!