Goede redenen om af en toe je website te vernieuwen!

Picture of Lina Wijma

Table of Contents

Vaak zie je dat wanneer een website eenmaal gereed is er daarna niet zoveel aandacht meer aan wordt besteed. Sommige websites blijven jarenlang vrijwel onveranderd, op een noodzakelijke wijziging hier en daar na. Voor een bedrijf is het echt belangrijk om af en toe de eigen website eens onder de loep te nemen en te kijken of deze hier en daar niet wat verouderd is. En dan gaat het niet alleen om het uiterlijk, maar zeker ook om de informatie.

Een goede graadmeter voor het bepalen of je website nog voldoet aan de eisen van deze tijd is om eens te kijken op de websites van soortgelijke bedrijven als de jouwe, ofwel neem eens een kijkje bij de concurrent. Natuurlijk doet elk bedrijf het op zijn eigen manier, blijf vooral hierin je eigen koers varen, maar door wat rond te kijken op andere websites doe je inspiratie op over wat er op je eigen website kan worden vernieuwd en verbeterd. Ga ook eens in gesprek met je vaste websitebouwer of tekstschrijver. Zeker weten dat deze mensen je ook van nieuwe, verfrissende ideeën kunnen voorzien.

Wanneer je je website van tijd tot tijd vernieuwt, geef je hiermee gelijk het signaal af dat jouw bedrijf met de tijd meegaat en volop in ontwikkeling is. Het omgekeerde geldt ook: heb je al jaren dezelfde website, met hetzelfde design en dezelfde teksten, dan wek je als bedrijf toch de indruk dat er niet veel dynamiek in je bedrijf zit. Natuurlijk kan er achter de schermen van je bedrijf volop gewerkt worden aan allerlei ontwikkelingen, maar als je dat op je website niet uitstraalt dan weten je bezoekers dit niet! Alle reden dus om je website regelmatig van een nieuw jasje te voorzien.

Bij het vernieuwen van een website moeten ook zeker de teksten nog eens goed worden doorgelopen: is de informatie nog juist, moeten er nog zaken worden toegevoegd, wellicht is het leuk een nieuwe slogan op te nemen en vergeet ook vooral niet te kijken of de juiste zoekwoorden in de teksten zijn verwerkt. Met name het gebruik van de juiste zoekwoorden in je teksten, kan wonderen doen voor je bezoekersaantallen! Een goede tekstschrijver kan je van waardevolle adviezen voorzien om de teksten op jouw website actueel, prettig leesbaar en goed vindbaar te maken.

Wil je graag de teksten van je website laten vernieuwen en heb je behoefte aan advies? Voor 75 euro excl. btw neem ik jouw website grondig door en geef ik je waardevolle tips om de teksten te verbeteren. Vervolgens kun je zelf met de teksten aan de slag gaan, maar natuurlijk kun je ze ook door mij laten herschrijven. Bel me voor meer informatie of stel je vraag via ons contactformulier!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *