Over mij

Mijn naam is Lina Wijma en ik werk als tekstschrijver vanuit de provincie Groningen. Dit betekent echter niet dat mijn werkgebied zich tot de noordelijke provincies beperkt. Een goede communicatie per telefoon en e-mail met mijn opdrachtgevers maakt het mogelijk dat veel tekstopdrachten ook volledig op afstand kunnen worden uitgevoerd. Mijn klanten bevinden zich dan ook door het gehele land en dat maakt mijn werk nog eens extra leuk.

Wat ik zo bijzonder vind aan taal

Tekstschrijven is niet alleen mijn vak, maar ook mijn grote passie. De kracht van taal, het enorme effect wat je ermee kunt bereiken, ik blijf het fascinerend vinden. Wanneer je taal op de juiste manier inzet dan kan het een bijzonder krachtig middel zijn, waarmee je grootse dingen kunt bereiken. Ik vind het geweldig om als tekstschrijver mijn schrijfvaardigheden in te mogen zetten voor ondernemers en ze op deze manier te helpen hun bedrijf goed op de kaart te zetten.

Mijn carrièreswitch: van boekhouder naar tekstschrijver

Ondanks dat de liefde voor taal er bij mij al op jonge leeftijd inzat, ben ik mijn loopbaan begonnen in een geheel ander vakgebied. Jarenlang heb ik gewerkt als boekhouder en assistent-accountant. Op zich deed ik dit werk best met plezier, toch merkte ik dat er altijd net iets ontbrak. Ik ging onderzoeken wat ik met mijn passie voor schrijven kon gaan doen en kwam al gauw uit bij het vak van tekstschrijver. Naast mijn werk ging ik verschillende opleidingen volgen: Journalistiek en Nieuwe Media, Copywriting en Zoekmachinemarketing. Na het afronden van deze opleidingen waagde ik de stap naar het zelfstandig ondernemerschap en begon voor mezelf als tekstschrijver. Een besluit waar ik nog alle dagen blij mee ben. Wat is er nou mooier dan werk te mogen doen dat helemaal bij je past en waar je echt van geniet?

Tekstschrijver, een vak met afwisseling

Inmiddels werk ik dus al vele jaren met ontzettend veel plezier als tekstschrijver. Het leuke van dit vak is dat je met zoveel verschillende soorten klanten te maken krijgt met de meest uiteenlopende bedrijven. Zo schrijf ik het ene moment webteksten voor een schoonheidssalon, om daarna aan de slag te gaan met een uitgebreide blog over warmtepompen. Juist die variatie vind ik persoonlijk zo ontzettend leuk.  Verder vind ik het belangrijk om mijn kennis op peil te houden. Zeker op het gebied van SEO (Search Engine Optimization) staan de ontwikkelingen niet stil. Vandaar dat ik regelmatig cursussen en trainingen volg op dit gebied en vakliteratuur lees. Zo blijf ik goed op de hoogte van wat er zich binnen mijn vakgebied allemaal afspeelt.

Heb je mijn hulp nodig bij het schrijven van je teksten?

Maar genoeg over mij, uiteindelijk gaat het allemaal om jou! Ik ben erg benieuwd naar jou en je bedrijf, jouw passie als ondernemer en het verhaal wat je graag wilt vertellen aan jouw klanten. Wil je meer weten over wat ik hierin kan betekenen? Bel of mail me, je kunt je vraag ook stellen via het contactformulier

Lina Wijma Tekstschrijver