Lina Wijma van Tekstbureau Glasheldere Taal

Over mij

Mijn naam is Lina Wijma en ik werk als tekstschrijver vanuit de provincie Groningen. Dit betekent echter niet dat mijn werkgebied zich tot de noordelijke provincies beperkt. Een goede communicatie per telefoon en e-mail met mijn opdrachtgevers maakt het mogelijk dat veel tekstopdrachten ook volledig op afstand kunnen worden uitgevoerd. Mijn klanten bevinden zich dan ook door het gehele land en dat maakt mijn werk nog eens extra leuk.

Wat ik zo bijzonder vind aan taal

Tekstschrijven is niet alleen mijn vak, maar ook mijn grote passie. De kracht van taal, het enorme effect wat je ermee kunt bereiken, ik blijf het fascinerend vinden. Wanneer je taal op de juiste manier inzet dan kan het een bijzonder krachtig middel zijn, waarmee je grootse dingen kunt bereiken. Ik vind het geweldig om als tekstschrijfster mijn schrijfvaardigheden in te mogen zetten voor ondernemers en ze op deze manier te helpen hun bedrijf goed op de kaart te zetten.

Teksten in allerlei soorten en maten

Door mijn opleidingen Journalistiek en Nieuwe Media, Copywriter en Zoekmachinemarketing beschik ik over een brede vakkennis. Ik schrijf allerlei soorten zakelijke teksten, informatief en commercieel gericht, voor online en offline tekstuitingen en daar waar nodig uiteraard SEO gericht.

Meer weten? Bel me of stel je vraag via het contactformulier.

Om bondig te schrijven moet je over veel woorden beschikken.

Bovenstaande quote van de Hongaarse musicus en aforist Otto Weiss (1847–1916) vond ik wel een interessante. De grootste valkuil bij het schrijven is volgens mij dat je teveel woorden nodig hebt om iets uit te leggen.

Je hebt zoveel zinnen in je hoofd die allemaal over elkaar heen buitelen dat je erin verstrikt raakt en er een ellenlange tekst ontstaat. Een tekst die niet meer helder leest en niet voldoende duidelijk maakt wat nou eigenlijk de essentie van jouw verhaal is.

​Schrijven is dus vooral ook heel veel schrappen om nog maar eens een beroemde quote (van Godfried Bomans) erbij te halen. Zodat er uiteindelijke een bondige tekst ontstaat die doordringt tot de kern. Zie daar, de perfecte tekst is geschreven.

Tekstbureau Glasheldere Taal
De Westerkluft 2
9865 BS Opende
Aangesloten bij Woordkunstenaars