Teksten herschrijven, wat levert het op?

Picture of Lina Wijma
Teksten laten herschrijven door een goede tekstschrijver

Table of Contents

Als tekstschrijver schrijf ik voornamelijk splinternieuwe, originele teksten. Daarnaast word ik ook regelmatig ingehuurd om bestaande teksten voor mijn klanten te herschrijven. Deze bestaande teksten zijn vaak in de basis wel goed, maar moeten hier en daar worden bijgeschaafd en aangepast om de kwaliteit verder te verhogen. Door teksten te herschrijven zorg ik ervoor dat de boodschap (glas)helder wordt, de juiste toon wordt gehanteerd naar de doelgroep toe en er een frisse, sprankelende tekst ontstaat.

Waarom je teksten laten herschrijven?

Soms is een tekst inhoudelijk op zich prima maar mist het gewoon wat extra sjeu, glamour, pit, dynamiek of wat er ook maar voor nodig is om de tekst net even wat leuker en interessanter te maken. Tekst die voorzien is van enkel droge inhoud nodigt nou eenmaal niet uit om te lezen. Het zal je niet verbazen dat websites die gevuld zijn met saaie, feitelijke teksten over het algemeen niet zo populair zijn. Blogs die zich kenmerken door een opsomming van de feiten zonder dat er een aansprekend verhaal omheen is gebouwd zullen weinig lezers hebben. Mensen houden van verhalen waarin ze zichzelf herkennen. De kunst is dan ook om een tekst zo te schrijven dat de mensen die je wilt bereiken zich ook echt aangesproken voelen.

Teksten herschrijven om beter te scoren in Google

Behalve dat de teksten goed geschreven moeten zijn, is het uiteraard ook de bedoeling dat de teksten goed gaan scoren in Google. Vaak kan ik door slechts een paar kleine aanpassingen te doen, een tekst optimaliseren voor de zoektermen waarop deze gevonden moet worden. Door slim gebruik te maken van belangrijke zoekwoorden en deze op de juiste plekken te plaatsen, kan een tekst ineens een stuk beter gaan scoren in Google.

Teksten verbeteren

Ook kan het zijn dat er taalfouten of `kromme´ zinnen in de tekst zitten. Of dat de opbouw van het verhaal niet helemaal logisch is. Wanneer je teksten prettig leesbaar zijn en grammaticaal ook helemaal in orde zijn, maak je als bedrijf nou eenmaal een betere indruk. Ook al zegt een foutje in de tekst natuurlijk niks over de deskundigheid van de betreffende ondernemer, het komt op veel mensen toch minder professioneel over. Daarom raad ik aan om je zakelijke teksten altijd met zorg te schrijven en ze naderhand nog eens goed door te (laten) lezen om ze te controleren op eventuele foutjes. Wil je hier wat hulp bij, dan kan ik de tekst voor je controleren en waar nodig corrigeren.

Welke teksten kan ik herschrijven?

In principe kan ik iedere tekst herschrijven. In de praktijk herschrijf ik vooral de volgende soorten teksten:

  • Teksten voor websites: Homepagina, Over Ons pagina en Dienstenpagina´s.
  • Blogartikelen.
  • Nieuwsbrieven.
  • Folderteksten en Brochureteksten.
  • Vertaalde teksten vanuit het Engels naar het Nederlands.

Wanneer het gaat om online teksten zorg ik er uiteraard ook voor dat de teksten SEO proof zijn. Voordat ik begin met het herschrijven van een online tekst doe ik eerst altijd een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Zo weet ik welke zoektermen ik zeker in de tekst mee moet nemen om deze online beter vindbaar te maken.

Wat kost het herschrijven van teksten?

Het herschrijven van teksten is altijd maatwerk. Het tarief dat ik hiervoor hanteer, is onder meer afhankelijk van de lengte van de tekst en van de tijd die het herschrijven in beslag gaat nemen. Wanneer ik jouw tekst over de mail krijg toegezonden, ontvang je vooraf een vrijblijvende prijsopgave.

Je teksten laten herschrijven door mij?

Wil je als bedrijf je doelgroep op de juiste manier aanspreken, dan raad ik je zeker aan om werk te maken van je teksten. Kom je er zelf niet uit, besteed het herschrijven van je teksten dan uit. Als tekstschrijver / copywriter zie ik altijd kansen om een verhaal frisser en aansprekender te maken, zonder dat de kern van het verhaal wordt aangetast. Het resultaat is een tekst die jouw doelgroep wel zal aanspreken. Je zult zien dat dit zich uiteindelijk weer vertaalt in een groeiend aantal mensen dat contact met je opneemt omdat ze interesse hebben in de producten of diensten die je aanbiedt.

Wil je meer weten over mijn werkwijze of een vrijblijvende offerte opvragen? Neem dan even contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *