Redigeren van teksten

Picture of Lina Wijma

Table of Contents

Het laten redigeren van teksten, is dat nou echt nodig? Jazeker zou ik zeggen. Tenminste als je met je teksten een professionele indruk wilt maken. Als het gaat om de teksten voor je website, blogs en andere zakelijke teksten dan is het belangrijk dat deze niet alleen foutloos zijn maar ook dat de boodschap helder overkomt. Door een tekst te laten redigeren wordt deze stap voor stap geperfectioneerd. Het eindresultaat is een foutloze tekst met een goede opbouw en een ijzersterk verhaal.

Ben je bezig met het op papier zetten van zakelijke teksten voor je bedrijf, maar wil het niet echt vlotten? Waarschijnlijk heb je prima in je hoofd wat er allemaal in de tekst moet staan. Logisch, als het om jouw eigen bedrijf gaat is er niemand die beter weet wat er allemaal speelt. Met jouw ruwe tekst kan ik als tekstschrijver aan de slag om deze te redigeren. Op deze manier maken we er samen een goedlopend verhaal van.

Tekst redigeren, wat is dat nou precies?

Tekst redigeren is het aanpassen en indien nodig het herschrijven van een bestaande tekst. Niet alleen worden alle spel-, stijl-, type- en grammaticafouten gecorrigeerd, maar ook wordt de tekst mooier en prettiger leesbaar gemaakt. Zo wordt er bij het redigeren van een tekst gekeken naar zaken als: volgorde van de tekst, zinsopbouw, het gebruik van leestekens, is het taalgebruik passend bij de doelgroep en zit er voldoende vaart in het verhaal om de lezer te boeien.

Wordt een tekst geredigeerd, dan kan dit betekenen dat bepaalde zinnen hier en daar krachtiger worden neergezet en dat de opbouw van de tekst logischer wordt gemaakt. Alles met het doel om de tekst beter leesbaar, boeiender, professioneler en beter toegankelijk voor de lezer te maken.

Waarom een tekst laten redigeren?

Over één ding is iedereen het wel eens. Met een tekst die doordrenkt is met taalfouten ga je niet scoren. Denk maar aan die sollicitatiebrief die na het lezen van de eerste alinea al op de stapel `afwijzen` wordt gelegd, simpelweg omdat de spellingsregels onjuist zijn toegepast.

Zeker ook voor websiteteksten en blogartikelen geldt dat ze in correct Nederlands moeten zijn geschreven. Als de tekst van een bedrijfswebsite een aaneenschakeling van taalblunders is, dan wordt het bedrijf simpelweg niet serieus genomen. En dat is natuurlijk een gemiste kans! Sterker nog, slechte websiteteksten kunnen ervoor zorgen dat het betreffende bedrijf omzet misloopt. Alle reden om de nodige aandacht aan je teksten te besteden!

Lukt het je niet om je teksten op de rails te krijgen of twijfel je of je teksten grammaticaal het daglicht wel kunnen verdragen? Laat je teksten dan door mij redigeren. Ik doe niets liever dan te sleutelen aan teksten, net zolang totdat ze lopen als een trein.

Ik redigeer je teksten met liefde

Ik ga met een flinke dosis enthousiasme aan de slag met teksten die nog wat extra aandacht kunnen gebruiken. Ik vind namelijk dat ook jouw teksten het waard zijn om gelezen te worden. Of het nu gaat om je blogs, je websiteteksten of ander soort tekst.

Vaak betekenen een paar goede aanpassingen al een wereld van verschil. Soms is het nodig dat de tekst rigoureuzer wordt aangepakt. Ik kijk wat nodig is om het maximale uit jouw tekst te halen.

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen? Bel of mail me even, dan neem ik graag alles met je door.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *