Webteksten laten schrijven

Als ondernemer met je eigen bedrijf wil je graag een website die moeiteloos klanten aantrekt. Een website met wervelende webteksten die een perfecte afspiegeling is van jouw mooie bedrijf. Dat de bezoekers van je website meteen denken: ja dit zoek ik. In de praktijk lukt het echter veel ondernemers niet om voldoende klanten binnen te krijgen via hun website. De website wordt simpelweg niet gevonden doordat deze niet goed scoort in Google. Of de teksten zijn zo onpersoonlijk dat het de websitebezoekers totaal niet aanspreekt en ze je website weer verlaten zonder contact met je op te nemen.

Besteed het schrijven van je webteksten liever uit

Misschien ben je een ondernemer die het liefste alles zelf doet. Iemand die graag de touwtjes in handen heeft en/of uit kostenoverwegingen zo weinig mogelijk uitbesteedt. En ik begrijp je hoor.. Het gevaar schuilt er echter in dat je hierdoor in kringetjes rond blijft draaien. Jij en je bedrijf komen niet verder of de groei gaat veel te langzaam naar je zin. Terwijl je eigenlijk zin hebt om volop te knallen met je bedrijf. Aan je mooie product of dienst zal het echt niet liggen. De rest van de wereld, of oké Nederland, moet alleen nog even van het bestaan ervan op de hoogte worden gesteld. En je raadt het al, dat begint bij een website met steengoede webteksten, helemaal gericht op jouw ideale klanten.

Durf te investeren in je webteksten

Ieder zijn of haar vak. Natuurlijk de meeste mensen kunnen heus wel een leuk stukje schrijven, maar misschien heb je al gemerkt dat alleen dat nog niet voldoende is om klanten aan te trekken. Als tekstschrijver houd ik mij al heel wat jaren lang bezig met het schrijven van teksten voor allerlei bedrijven zoals: installatiebedrijven, webshops, taxibedrijven, schoonheidssalons, cateringbedrijven, bloemwinkels en nog heel veel meer kwam en komt er voorbij. Elk bedrijf is uniek, elke ondernemer is uniek en ik zoek altijd naar die onderscheidende factor. Wat maakt jou en je bedrijf anders dan al die andere die in dezelfde markt opereren. Als je dat weet én in de juiste woorden weet te communiceren, dan is er al een heel belangrijke stap gezet. 

Goed vindbare website

Maar… eerlijk is eerlijk, die teksten kunnen nog zo goed en onderscheidend zijn, als ze niet gevonden worden in Google, dan heb je er nog steeds niets aan. Ook dit is een belangrijke reden om een tekstschrijver voor jouw website in te huren. Ik zorg ervoor dat jouw teksten SEO proof zijn. Hiervoor verricht ik voorafgaand aan elke webtekst die ik schrijf een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Zo krijg ik inzicht in de woorden waar jouw ideale klant op zoekt in Google. Ook ga ik na of er voor jou nog mogelijkheden zijn om ook goed te scoren met deze zoekwoorden of dat er al te veel concurrentie op zit. In het laatste geval zoek ik naar mooie pareltjes waar jij nog wel volop kans mee maakt. Dat kunnen best zoekwoorden zijn met iets minder zoekvolume, maar die zorgen er wel voor dat je zichtbaar wordt in de zoekresultaten. SEO is ook een continu proces, wanneer jouw website meer autoriteit krijgt, wordt het ook gemakkelijker om te scoren met zoektermen met een hoog zoekvolume en waar meer concurrentie op zit.
 

Wat kost dat nou, je webteksten laten schrijven?

En dan nu de hamvraag… wat kost dat dan, het laten schrijven van je website teksten? Wanneer je de prijzen  van diverse tekstschrijvers gaat vergelijken dan zul je zien dat de tarieven flink uiteenlopen. Zo kun je voor 50 euro al een webpagina tekst ontvangen maar ook voor 250 euro. Ook zijn er tekstschrijvers die een uurtarief rekenen, waardoor het kan voorkomen dat je achteraf pas weet wat de kosten zullen bedragen. Let ook op de bijkomende kosten: het komt regelmatig voor dat je voor een zoekwoordenonderzoek nog zo´n 250 euro extra betaalt.

Mijn tarief voor het schrijven van webteksten

Bij mij betaal je voor een gemiddelde webpagina van 500 woorden 90,00 euro excl. Btw. Ik vind dat het uitbesteden van teksten voor iedereen betaalbaar moet zijn. Onder mijn klanten bevinden zich dan ook veel startende ondernemingen. Juist voor hen is het zo belangrijk om hun bedrijf op te bouwen met een goede website. Door het hanteren van betaalbare tarieven is het uitbesteden van de webteksten ook mogelijk voor bedrijven die hiervoor wat minder budget beschikbaar hebben.

Zoekwoordenonderzoek is altijd inbegrepen

Belangrijk om te weten is dat mijn tarief inclusief een uitgebreid zoekwoordenonderzoek is. Je bent hier dus niet nog eens een paar honderd euro extra aan kwijt. Ik ben van mening dat je ook geen enkele tekst voor je website moet (laten) schrijven zonder een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Webteksten schrijven zonder te weten welke zoekwoorden je moet gebruiken is als het schieten met losse flodders. Je gaat je doel er niet mee bereiken. Zonde van de tijd, zonde van het geld. Vandaar dus dat een zoekwoordenonderzoek bij mij onder de standaard dienstverlening valt.

Meer weten?

Wil je graag eens vrijblijvend met mij overleggen op welke wijze ik jou kan helpen met je website? Bel of mail me even. Dan nemen we de opdracht in alle rust door. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal, jouw bedrijf. Wie weet spreken we elkaar snel!